Pressemeddelelser


19.05.08: Prostitutionens bagmænd på DR: Sexkøberne er også bagmænd.

Den kyniske menneskehandel er i stadig vækst. Det danske prostitutionsmiljø er genneminficeret af menneskehandlere, bagmænd, alfonser, og som DR-dokumentaren - "Prostitutionens bagmænd" i aftes påviste, også skruppelløse advokater og revisorer.

8. marts-initiativet mener, at en kriminalisering af sexkøb samt solide sociale tiltag for både danske og udenlandske prostituerede er den eneste farbare måde at komme prostitution og menneskehandel til livs på.

Det er sexkøbernes penge, der ender i sexindustriens sorte lommer, og som opretholder markedet for moderne slavehandel: "Det er på tide, at politikerne tager skyklapperne af. De bør få øjnene op for sexkøbernes ansvar for misbruget af kvinder i prostitution og forbyde sexkøb", siger Hanne Helth, talsperson for 8. marts-initiativet.

Aftenens chokerende og tåkrummende DR-dokumentar kalder på handling fra ansvarlige politikere: "Justitsminister Lene Espersen (K) og Retsudvalgsformand Peter Skaarup (DF) må nu have indset, at man ikke kan bekæmpe menneskehandel uden også at bekæmpe prostitution og gribe ind overfor danske mænd der køber sex, siger talsperson for 8. marts-initiativet Balder Mørk Andersen.


For yderligere kommentarer kontakt

Hanne Helth, 29 43 55 52

eller

Balder Mørk Andersen, 26 14 04 65


Pressemeddelelser