Pressemeddelelser


29.02.08: Mænd tager stilling!

Tag stilling, mand! Det er, hvad indtil videre 70 modige mænd har gjort. De støtter et forbud mod sexkøb. Læs mændenes egne begrundelser for hvorfor, når Dansk Kvindesamfund lancerer web-kampagnen "Tag stilling, mand" den 1. marts på www.tagstillingmand.dk. Kampagnen løber over det næste halve år og inkluderer også en underskriftindsamling.

Prostitution handler om mænd
Tag stilling, mand - kampagnen sætter fokus på de ca. 300.000 danske sexkøberes ansvar. De har hidtil været usynlige i den danske prostitutionspolitik, til trods for at de er eksistensbetingelsen for prostitution og kvindehandel. Det skyldes, at det endnu i 2008 er uhyre vanskeligt at problematisere mænds seksualitet i det offentlige rum. Derfor har det været så kontroversielt at sige højt, at den eneste effektive måde at bekæmpe den undertrykkelse, der sker i prostitution på, er ved at forbyde sexkøb.

Det er det ikke længere. Mænd tager nu også bladet fra munden og tager stilling for et seksuelt ligeværdigt samfund og mod prostitution og slaveri. De gør op med en mandekultur, hvor man ikke sætter spørgsmålstegn ved retten til at købe sex.

Hvilke mænd tager stilling?
Mænd i alle aldre og fra mange forskellige erhverv, der har fået nok af prostitution og kvindehandel i Danmark, er med i kampagnen. Nogle af de offentligt kendte mænd, der tør tage stilling, er: Tøger Seidenfaden, Peter Mygind Manu Sareen, Simon Kvamm, Harald Børsting, Peter Gade, Villy Søvndal og Anders Morgenthaler.

"Prostitution holder bare ikke. Der findes næppe et erhverv med lignende menneskelige omkostninger - og gjorde der, ville arbejdsstyrelsen lukke biksen med det samme. Køb af sex er i langt de fleste tilfælde ren udnyttelse. Selvfølgelig skal det ikke være lovligt."
(Andyop, rapper)

"Jeg støtter et forbud mod sexkøb, fordi det er og bliver grotesk, at man skal kunne tvinge andre mennesker til falsk intimitet via pengenes magt. Det er en krænkelse af den grundlæggende ligeværdighed mellem mennesker, der ikke bliver bedre af, at den historisk har været så udbredt. Det har kvindeundertrykkelse i al almindelighed jo desværre også."
(Tøger Seidenfaden, chefredaktør)

"Det er nødvendigt at forbyde køb at sex ved lov, fordi der ikke er andre muligheder for at stoppe fænomenet. Det er mit indtryk, at den overvejende del af sexkøberne er båret af deres lyster mere end af nød. Mange opfatter det som spændende og lystgivende at købe sex."
(Henrik Lehmann Andersen, direktør)

"Man kan altid finde historien om den lykkelige luder frem, men der er hundredfold mange flere om den ulykkelige luder - ikke mindst handlede kvinder, der lever under slavelignende forhold uden rettigheder og identitet - også i Danmark!" (Harald Børsting. LO-formand)

Kontaktoplysninger
Dansk Kvindesamfunds Tag stilling, mand - kampagne er optakten til 8. marts-initiativets store demonstration fra Rådhuspladsen i København lørdag den 8. marts kl. 13 for et forbud mod sexkøb. Læs mere om kampagnen og hele 8. marts-initiativet på www.tagstillingmand.dk.

For mere information om Tag stilling, mand, kontakt Hanne Helth, mobil 29 43 55 52 eller e-mail: hhelth@gmail.com.


Pressemeddelelser