Error processing SSI file
Error processing SSI file

 

Navn:
Alder:
Stilling:
By:

Villy Søvndal
55
Folketingsmedlem for SF
Bjert v. Kolding

Jeg har taget stilling. Jeg støtter et forbud mod sexkøb, fordi købesex gør stor skade på den, der sælger, og fordi mennesker ikke skal kunne købe hinanden.

Hvorfor er det vigtigt, at mænd tager stilling?
Fordi vi må komme efterspørgsels-ledet til livs, hvis vi vil dæmme op for prostitution. Ingen efterspørgsel - intet salg. Vi må hver især gøre os det klart, at vi ikke kan tillade os, at vores lyst eller behov i kombination med den økonomiske formåen skal blive ødelæggende for andre mennesker.

Hvorfor er det nødvendigt at forbyde køb af sex ved lov?
Et lovindgreb er nødvendigt, fordi vi med lovgivning kan signalere, hvad der er socialt acceptabelt. Jeg gør mig ingen illusioner om, at vi kan komme prostitution til livs, ligesom der også stadig er forældre, der slår deres børn. Men vi kan vise, at det ikke er samfundsmæssigt acceptabelt og dermed holdningsbearbejde gennem lovgivning.

Hvad er den vigtigste grund til et forbud?
Der er ikke kun én vigtig grund, men mange. Men helt centralt er det, at menneskers følelser, intimitet og behov for nærvær og nærhed lider ubodelig skade i prostitution. Det er umenneskeligt, at nogen føler sig tvunget til at måtte påføre sig selv skade - og urimeligt, at nogen kan påtvinge andre det, bare for at dække deres eget behov.

Error processing SSI file