Error processing SSI file
Error processing SSI file

 

Navn:
Alder:
Stilling:

By:

Thomas Jensen
37
Folketingsmedlem for Socialdemokraterne
Silkeborg

Jeg har taget stilling. Jeg støtter et forbud mod sexkøb, fordi jeg ser prostitution som et overgreb på nogle af de svageste mennesker i vores samfund.

Hvorfor er det vigtigt, at mænd tager stilling?
Fordi det er mænd, der opretholder markedet med deres efterspørgsel, og derfor bærer de ansvaret for, at der er et marked, hvor sårbare mennesker udnyttes, som er endt i en så tragisk situation, at de sælger deres egen krop.

Hvorfor er det nødvendigt at forbyde køb af sex ved lov?
Først og fremmest for at sende et klart signal fra samfundets side om, at alle mennesker skal behandles med respekt, og at det ikke er i orden for et menneske at købe et andet, som var det en vare på en hylde. Det hører simpelthen ikke hjemme i et moderne samfund med ligestilling og respekt for det enkelte individ.

Hvad er den vigtigste grund til et forbud?
At prostitution er en uacceptabel social tragedie for de svageste kvinder i vores samfund, som vi ikke passivt bør sidde overhørig.

Afslutningsvis vil jeg dog understrege, at en lov mod sexkøb ikke må stå alene. Den skal suppleres med forebyggende initiativer, så vores medmennesker ikke tvinges ud i at prostituere sig selv, og så skal vi selvfølgelig hjælpe de kvinder, der i dag er prostituerede, ud af branchen og ind i en mere normal tilværelse.

Error processing SSI file