Error processing SSI file
Error processing SSI file

 

Navn:
Alder:
Stilling:
By:

Ole Sohn
53
Folketingsmedlem for SF
Rødovre

Jeg har taget stilling. Jeg støtter et forbud mod sexkøb, fordi jeg mener, det især er nødvendigt, hvis man vil gøre noget seriøst ved det store globale problem, som kvindehandel er. Det er pinligt, at Danmark halter så meget bagefter i kampen mod vor tids slaveri.

Hvorfor er det vigtigt, at mænd tager stilling?
Virkeligheden er jo den triste, at også danske mænd medvirker til, at kvindehandel er en særdeles indbringende forretning - både som bagmænd, alfonser og kunder. Derfor er det af stor betydning, at mænd tager stilling i debatten og siger fra over for den grove udnyttelse af kvinder, som kvindehandel er et udtryk for.

Hvorfor er det nødvendigt at forbyde køb af sex ved lov?
Vi må forholde os til det faktum, at fundamentet for enhver handel er udbud og efterspørgsel - også når det gælder handel med kvinder. Kvindehandel kan ikke bekæmpes, hvis vi ikke forholder os til efterspørgslen - sexkøberne som en del af problemet kvindehandel. Kunderne bestemmer udbuddet, kunderne bestemmer varerne, og kundernes penge er afgørende for bagmændenes ivrige transport af fattige mennesker over landegrænser.

Hvad er den vigtigste grund til et forbud?
Erfaringerne fra Sverige viser, at selvom kriminaliseringen af sexkunder hverken har afskaffet prostitution eller kvindehandel, så har den betydet et drastisk fald i markedet for både svenske og udenlandske prostituerede. Derfor er Sverige nu et mindre attraktivt land for menneskesmuglingens bagmænd, og bekæmpelsen af denne brutale kriminalitet er derved kommet et skridt i den rigtige retning. Det er en vigtig grund til, at Danmark bør følge Sveriges eksempel og forbyde køb af sex.

Error processing SSI file