Navn:
Alder:
Stilling:
By:

Kevin Vilhelmsen
44
Sygeplejerske, Stud.Scient. San
Odense

Jeg har taget stilling. Jeg støtter et forbud mod sexkøb, fordi sex ikke er en vare, lige som mennesker ikke er en vare. Og fordi den lykkelige luder ikke findes. Samtidig er prostitution medvirkende til at opretholde et kønssyn, der ser kvinder som underlagt manden. Prostitution er noget, der ikke hører hjemme i et samfund, der arbejder på at ligestille kønnene.

Hvorfor er det vigtigt, at mænd tager stilling?
Det er vigtigt, fordi mænd generelt er alt for passive i ligestillingsdebatten, alt for længe har mænd fundet sig i at blive udråbt som voldspsykopater og gamle liderbasser, men for at disse stereotyper skal nedbrydes, bliver mænd nødt til at tage stilling til ligestilling og til prostitution og dermed også arbejde progressivt for at afgive magten.

Hvorfor er det nødvendigt at forbyde køb af sex ved lov?
Fordi vi ikke vil sidde med hænderne i skødet. Det kan godt være, at det ikke hjælper lige nu og her, men det hjælper sammen med mange andre tiltag, der skal ændre vores normer, til at udbrede ligestillingen, og det er kun igennem ændring af vores normer, at vi får en anden opfattelse af køn og sex.

Hvad er den vigtigste grund til et forbud?
At det placerer ansvaret for prostitution hos køberne. Og dermed viser, at de har et ansvar og kan lade være. Det er dog kun en lille del, og der skal selvfølgelig sættes ind med meget mere socialt arbejde over for de kvinder, der er i dette lige nu og her. Men nye kunder så vel som gamle vil helt sikkert tænke sig om og overveje en anden løsning på sigt.


Tag selv aktiv stilling og bliv en af mændene her på siden.