Error processing SSI file
Error processing SSI file

 

Navn:
Alder:
Stilling:
By:

Jens Høvsgaard
51
Journalist
Dragør

Jeg har taget stilling og støtter et forbud mod sexkøb, fordi jeg ikke tror på myten om den lykkelige luder. Når en kvinde er havnet i prostitution, så er hun havnet der ufrivilligt - enten af nød eller på grund af tvang.

Hvorfor er det vigtigt, at mænd tager stilling?
Det er mænd, der køber sex. Det er mænd, der holder hjulene i gang i sexindustrien, og det er mænds behov for uforpligtende og hurtig sex, der har skabt markedet. Uden mænd - ingen prostitution, og uden mænds stillingtagen - ingen mulighed for et forbud.

Hvorfor er det nødvendigt at forbyde køb af sex ved lov?
Et anstændigt samfund har behov for, at der sættes normer og standarder for, hvad samfundet vil acceptere. I Danmark vil vi gerne leve i et anstændigt samfund, og derfor accepterer vi ikke, at vi slår vores børn. Vi accepterer heller ikke, at vi kører bil i spirituspåvirket tilstand eller udsætter andre for passiv rygning. Derfor har vi lovgivet på disse områder og gjort det til en tabersag forbundet med sanktioner og straf, hvis vi bryder lovgivningen. At degradere kvindekroppen til en handelsvare, der kan forbruges og misbruges igen og igen, taler imod al anstændighed. Alligevel har vi ikke lovgivet imod prostitution og imod køb af sex. Det er en tabersag for Danmark og det danske samfund. Hvis vi vil kalde os et anstændigt samfund, så forbyder vi køb af sex. Alt andet er uanstændigt og ikke værdigt for et oplyst og demokratisk samfund anno 2008.

Hvad er den vigtigste grund til et forbud?
Prostitution og menneskehandel hænger desværre uløseligt sammen. Selv i lande, hvor prostitution er reguleret med licenser og sundhedstjek, udgør tvangsprostituerede kvinder og børn en stor del af prostitutionsmiljøet. Derfor: vil vi den uhyggelige og nedværdigende menneskehandel til livs, så er første skridt at forbyde sexkøb.

Error processing SSI file