Navn:
Alder:
Stilling:
By:

Gustav Brade Johansen
21 år
Studerende
København

Jeg har taget stilling. Jeg støtter et forbud mod sexkøb, fordi det både er krænkende og stærkt etisk forkasteligt. De, som går til prostituerede, har intet begreb om, hvad de udsætter den anden part for.

Hvorfor er det vigtigt, at mænd tager stilling?
Fordi undersøgelser viser, at rigtig mange mænd chokerende nok synes, at prostitution er i orden. Det er nødvendigt, at det ikke er disse fæhoveder, som skaber billedet i debatten. Derfor skal de mange mænd, som er imod prostitution, stå frem og vise, at det ikke er alle, der anerkender prostitution.

Hvorfor er det nødvendigt at forbyde køb af sex ved lov?
Vi kan jo bare se på Sverige, hvor det har hjulpet helt gevaldigt. Et lovmæssigt forbud vil ikke alene gøre det muligt at sanktionere overtræderne, men vil også have stor signalværdi i forhold til omverdenen. Vi må signalere, at vi ikke vil være med til den form for kvindeundertrykkelse.

Hvad er den vigtigste grund til et forbud?
Det må være, at man med et forbud, kombineret med en indsats overfor de kvinder, som nu er prostituerede, giver dem en mulighed for et anderledes og bedre liv. Vi må først og fremmest tænke på, hvem det er, prostitution i sidste ende går udover, nemlig kvinderne.


Tag selv aktiv stilling og bliv en af mændene her på siden.