Error processing SSI file
Error processing SSI file

 

Navn:
Alder:
Stilling:
By:

Balder Mørk Andersen
31
Studerende, folketingskandidat for SF
København

Jeg har taget stilling. Jeg støtter et forbud mod sexkøb, fordi det er menneskeligt og politisk uansvarligt at lade være.

Hvorfor er det vigtigt, at mænd tager stilling?
I grunden burde alle danskere tage stilling uanset køn. Men når der alligevel i realiteternes verden er en god grund til særskilt at bede mænd om at tage stilling, og endnu bedre at blande sig i debatten, så skyldes det, at det som hovedregel er mænd, der står for den globale udnyttelse af kvinder i prostitution. Derfor er det vigtigt at fremvise billedet af "den anden mand" - som udviser ansvar for andet end sin egen udløsning. Samtidigt ligger der også en nødvendig beskyttelse af mandekønnet i kampen mod prostitution. For hvis 14 % af alle danske mænd har købt sex - betyder det samtidigt, at 86 % ikke har gjort det. Alligevel kommer 100 % mænd til at lide under det fortegnede billede af manden som en lyststyret gorilla, der er villig til at reducere kvinden til en vare. Det skal der gøres op med nu!

Hvorfor er det nødvendigt at forbyde køb af sex ved lov?
Fordi det er en skadelig handling at købe sex af et andet menneske. Prostitution er socialt skabt af mennesker - fastholdt af mennesker - og vi kan da som mennesker igen vælge at gøre op med dette. At undlade dette svarer til fortsat at acceptere, at mennesker både globalt og lokalt får deres liv bollet i stykker. Sex bør være en gensidig nydelse og ikke en skadelig ydelse.

Hvad er den vigtigste grund til et forbud?
Det er nødvendigt at placere ansvaret for den seksualiserede vold hos den, der bærer det - nemlig køberen.

Error processing SSI file